Notícies / Entrevistes / Reportatges / Opinió / Curiositats

21 d’abr. 2010

SALOUFEST

Durant aquestes darreres setmanes, la població de Salou ha rebut un total de 8.000 estudiants britànics disposats a gaudir de la que ells anomenen ‘Saloufest’. Una espècie de jornades en les que durant el matí aquests joves es dedicaven a practicar esport (caldria veure fins a quin punt) i durant la nit es limitaven a realitzar un altre tipus de pràctiques, des de càntics típics de camps de futbol anglesos fins a treball de bíceps amb cervesa en mà, passant per concursos de disfresses a ple carrer.

Els habitants de la localitat, però, encara no s'han posat d’acord respecte a la imatge que aquest tipus d’esdeveniments pot mostrar portes enfora. Una part de la ciutadania de Salou pensa que actes com aquest donen mala imatge a la població. No els hi manca raó. Altres creuen que comporten un benefici econòmic molt important. Tampoc es un mal argument. Independentment de la situació en la que cadascú es pot posicionar, caldria plantejar-se quin tipus de turisme estem disposats a rebre, ja sigui el turisme gratuït i de borratxera o bé l’elitista i de qualitat.

Realment, dubto que per molts esforços que s’hi dediquin, es pugui qualificar “de qualitat” un turisme situat en una zona on la indústria petroquímica n’és la nota discordant. Una zona on el peix surt del mar pel seu propi peu i on els calamars ho fan “en su tinta”, al seu punt. Aquesta pot ser que sigui, realment, la mala imatge que Salou i la resta de poblacions adjacents poden donar a l’exterior.

En la propera actualització, us mostrarem les primeres reaccions que ha adoptat l'Ajuntament de Salou per mirar de fer front a futures invasions britàniques.

---

1 comentari:

  1. el peix surt del mar pel seu propi peu...
    mol bona aksta! jaja

    ResponElimina